december 1, 2012 | Reageer op dit artikel |

Welke keuze maak jij in 2013?

Ik heb het over goede voornemens. Of eigenlijk niet, want die werken niet.

Wat werkt wel?

Doelen stellen? Dat heb je waarschijnlijk vaker gehoord en voor jezelf ook gesteld.

En? Hoe vaak heb je die gerealiseerd? Veel gestelde doelen zijn vaak niet haalbaar, omdat wij bijna allemaal last hebben van onze ideale IK. Wij willen vaak net datgene wat wij onbewust niet kunnen bereiken en kiezen daardoor voor onrealistische doelen. Ik heb geleerd om alles wat ik doe dicht bij mezelf te houden. Geen doelen stellen maar keuzes maken. Ik kies wat bij me past en daardoor zijn mijn keuzes realistisch en haalbaar zijn.

Ik nodig jou daarom uit om dit jaar te kiezen. Kies wat bij  je past!  Bijvoorbeeld. Begin het jaar niet met een sportschoolabonnement maar kies een bewegingsvorm die bij je past! Neem je niet voor om vijf kilo af te vallen, maar ga bewust kijken naar wat je eet en hoe, en kies voor voeding en het gewicht dat bij je past. Neem je niet voor om iedere dag te gaan mediteren, maar vindt uit welke vorm van aandacht aan jezelf geven je ontspanning geeft.

Wedden dat je dan nog voor het eind van 2013 je doel hebt bereikt?