Een volledige 10-daagse detox-kuur inclusief een
relax weekend weg op locatie!

beach header 2

Let op! Aan de informatie op deze pagina wordt gewerkt en is nog niet volledig. Voor informatie neem gerust contact op.

Compleet programma voor totale balans

Haal het beste uit jezelf en geef jezelf de aandacht die jij en je lichaam verdienen. Doe een volledige detoxkuur van 10 dagen, waarbij je thuis begint en eindigt, maar in het midden een heerlijk verwenmoment hebt voor jezelf. Zodat je even afstand neemt van alle dagelijkse beslommeringen en kunt luisteren naar je lijf en gevoel. Beleef een minivakantie met rust en bezinning, beweging en gezonde sapkuur.

Ik heb het als een mini vakantie ervaren, waarbij ik vooral bij mezelf kon blijven. Dat was thuis niet zo gelukt.
– Linda

De 10 dagen zijn opgebouwd in 3 fases:

 • 3 afbouwdagen thuis,
 • 3 sapvasten in een leuk hotel
 • 4 opbouwdagen thuis.

In 10 dagen val je 2 tot 6 kilo af, word je fitter en krijg je een gezondere levensstijl. Tijdens het detox weekend sta je onder persoonlijke en deskundige begeleiding van  natuurgeneeskundigen en stress coaches. Zij helpen je door de sapkuur tijdens het weekend heen. Ook na je vastenkuur in het weekend zijn ze standby voor  advies en vragen. 

Fijn dat er een gevarieerd dagprogramma was, zodat je niet te veel denkt over niet eten.
– Mara

shutterstock_136838276Weg met gifstoffen, dag buikvet!

De combinatie van sapvasten en sporten reinigt je lichaam van afvalstoffen (detox) en zorgt voor een switch van suiker- naar vetverbranding. Tijdens het weekend zorgen dagelijkse detox-behandelingen, mindfulness-meditatiesessies en persoonlijke aandacht, ervoor dat je belemmerende gedachtes en gewoontes achter je en een totale switch maakt.

En ja, die paar kilo val je gegarandeerd af!

Sapjes, sauna, massages, rugscrubs, duinwandeling-en, mindfulness & yoga

Naast gezonde voeding of sapjes  doe je tijdens het weekend mee met het ontspannings- en bewegingsprogramma en word je verwend met allerlei ondersteunende behandelingen, persoonlijke groei workshops, lichaamswerkmassages, ontspannende duinwandelingen, yoga, lezingen, tips en nog veel meer. Daarnaast heb je genoeg tijd om te relaxen. Zo kun je na het sporten even bijkomen in de sauna, wandelen in de bosrijke omgeving, zwemmen in een verwarmd zwembad of je ongestoord terugtrekken op je kamer. Extra (detox) ondersteunende behandelingen zoals klysma’s, detox-thee en rugscrubs, zorgen ervoor dat je extra kunt reinigen en loslaten. Tegen een speciale prijs kun je voetreflex- of edelsteen-ontspanningsmassages of klysma ondergaan.fruit-juice 2

Relax & Reload Weekend-Only kuur

shutterstock_96949388 (1)Geen zin in strenge vastenkuur?

Heb je al eerder gesportvast en wil je lichaam opnieuw resetten?

Wil je een weekend lang even weg van stress, werk, verplichtingen en huishoudelijke taken en daarbij op een gezonde manier genieten?

Dan is een Relax  & Reload Weekend iets voor jou!

Tijdens een Relax & Reload weekend overnacht je ook in hotel blooming. Je gaat alleen niet sapvasten, maar gezond eten  met een speciaal aangepast menu. De gezonde detox-maaltijden bestaan uit sapjes, gezonde soepjes of salades en een mild en eiwitrijk ontbijt.

En je doet mee met het volledige relax & reload inspiratie programma samen met de sportvasten deelnemers.

Als je aanvullend verzekerd bent, wordt door de meeste zorgverzekeraars (een deel) van het sportvasten(weekend) vergoed. Kijk hier
Heb je een vraag? Bekijk dan hier de veelgestelde vragen

Voor wie?

In beginsel kan iedereen de Sportvastenkuur doen. Neem contact op voor een advies op maat. Sportvasten doe je lekker gemakkelijk vanuit je eigen huis en/of in combinatie met een weekend op locatie. Begeleiding is een combinatie van face-to-face en telefonische begeleiding of per Skype).

Zo’n weekend is goed in te passen bij weinig tijd. De kundige begeleiding en aandacht waren prima!
– Francis

Intake

In een persoonlijke, uitgebreide intake voorafgaand aan de kuur wordt nagegaan of je de kuur kunt volgen en wat je specifieke wensen zijn. Verder ontvang je alle benodigde informatie over de kuur en krijg je een startpakket met voedingssupplementen voor de eerste 3 thuisdagen. De eerste 3 dagen van de kuur begin je namelijk thuis. In deze dagen bouw je de voeding af aan de hand van een zorgvuldig afgestemd programma. Doe je alleen een relax weekend dan is de intake schriftelijk en of telefonisch. Je kunt de  weekendkuur doen met of zonder supplementen, zoals je dat wenst.

Weekend op locatie

blooming_thee_maken_3Tijdens het weekend logeer je in hotel blooming. Een uniek 4-sterren design hotel in het kunstenaarsdorp Bergen dat ligt in de duinen, vlakbij de kust. Het is er aangenaam vertoeven door de combinatie van rust, het duinklimaat en de creatieve en eigenzinnige sfeer. Hun motto: ‘In hotel blooming komt iedereen tot bloei’

Opbouwdagen

Na het weekend vervolg je maandag thuis je kuur met een extra vastendag of begin je aan de 4 opbouwdagen, waarin je een nieuw eetpatroon aanwendt dat zorgt voor vet-verbranding. Doe je alleen een weekendkuur dan kun je eventueel ook meedoen aan de opbouwdagen. En natuurlijk krijg je van ons ook tips om het gevoel vast te houden. Dit geldt voor beide kuren.

Hoe verder?

Voedingsadviezen, extra reinigings- en mindfulnessadviezen vooraf, tijdens en na de kuur zijn gratis. Wij vinden het belangrijk om je goed voor te bereiden en vooraf voedings- en bewegingsbewustzijn te creëren. We geven ook gratis nazorg in de vorm van een Keep the Switch Protocol met voedings- lifestyle en bewegingsadviezen die de resultaten van de kuur garanderen. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die niet sportief zijn, maar wel een gezonde levensstijl ambiëren. Afhankelijk van je levensstijl en conditie kan extra voorbereiding en/of  extra zorg nodig zijn na je kuur. Wij hebben alle expertise in huis om je daarbij deskundig te begeleiden.

Prijzen Sportvasten Weekend

Per persoon op basis van een luxe eenpersoonskamer: € 595,00 p.p. Per persoon voor 2 personen in een luxe tweepersoonskamer: € 545,00 p.p. 

Data Detox Weekenden 2015

 • 28, 29 en 30 augustus
 • 11, 12 en 13 september
 • 18, 19 en 20 september
 • 25, 26 en 27 september
 • 2, 3 en 4 oktober
 • 9, 10 en 11 oktober
 • 16, 17 en 18 oktober

Neem contact op met Merle Kolf om je in te schrijven.

Prijzen zijn inclusief:

 • blooming-hotel-bergen-gr-22 overnachtingen in hotel blooming
 • Dagelijks persoonlijke begeleiding van natuurgeneeskundig therapeuten
 • Sporten onder begeleiding van een personal trainer
 • Alle voedingssuplementen en teststrips
 • Lezing over gezonde voeding
 • Mindfulness Mediatiesessies
 • Detoxondersteunende pakkingen en rugscrubs, voetreflexmassages, voetenbaden en darmreinigingen
 • Biologische fruitsappen
 • Kruidenthee, koffie en water
 • Gebruik van sauna- en wellnessfaciliteiten

Prijzen zijn exclusief:

 • Vervoer van en naar Bergen aan Zee
 • Eventuele uitstapjes
 • Lichaamsmassages
 • Klysma-zakken
 • Verblijfsbelasting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Huur fietsen
 • Huur badlaken en badjassen

Sporten en vasten de ideale start voor jouw lifestyle switch!