Leuk je te ontmoeten!

Balans is mijn sleutelwoord. Als geen ander weet ik hoe het is om niet optimaal in balans te zijn. Van oorsprong ben ik Surinaams. Opgroeien in Nederland was verrijkend, maar betekende ook een constante zoektocht naar de verbinding met mezelf, mijn familie en mijn omgeving.

Verband tussen lichaam en geest

Toen mijn moeder op mijn 37e aan kanker overleed, raakte ik nog meer uit balans. Ik had al jaren een carrière in communicatie en ICT achter de rug, maar merkte dat ik behoefte had aan iets nieuws. Het leven is zo voorbij, dacht ik. Waar geniet ik van en waar wil ik naar toe? Wie ben ik eigenlijk? Ik wilde mezelf herontdekken en weten wat bij me past. Eén aanknopingspunt had ik: de psyche en emoties van mensen hebben me altijd geïnteresseerd. Daarnaast was ik nieuwsgierig naar  het verband tussen lichamelijke en psychische klachten, hoe deze op een natuurlijke wijze konden genezen.

Academie voor Natuurgeneeskunde

Ik maakte een carrièreswitch en ging de studie Natuurgeneeskunde (HBO) volgen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Bloemendaal. Tijdens de studie werd ik opgeleid in natuurgeneeskunde, counseling  en lichaamswerk (massage, voetreflexologie), die aanvullend zijn op de reguliere zorg. Ik ontdekte hoe belangrijk het is om je lichaam te ondersteunen bij psychische processen en andersom. Ik kreeg zicht op wie ik ben en wat bij me past en ik kwam terug in mijn kracht. Tijdens mijn studie, op mijn 46ste, werd ik moeder van een prachtige en kerngezonde zoon. Het moederschap heeft mij verrijkt en geholpen te groeien als therapeut.

Het is mijn passie om jou te leren hoe jij jezelf kunt herontdekken en hoe je kunt loslaten wat niet (meer) bij je past. Vrij van lichamelijke en psychische ballast kun je optimaal gezond en fit, jezelf zijn.

 

‘Je verstand is een goede leerling, maar je gevoel is meester’ – Dalai Lama –